2017. november 21. Olivér napja van
EnglishDeutsch

Hírek, akciók

Stratégiai szövetségre lép a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet!

2017. szeptember 04.

Három, a régióban jelentős takarék egyesül az Ön még színvonalasabb, szélesebb körű, földrajzilag is kiterjedtebb kiszolgálása érdekében.

A Szigetvári Takarékszövetkezet, a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet 2017. november 30-tól egy szervezetként,


Dél TAKARÉK Szövetkezet


néven* folytatja tevékenységét. A Dél TAKARÉK ügyfelei 2017 decemberétől már az ország hat megyéjében, közel 50 fiókban intézhetik pénzügyeiket. Az egyesülő Takarék három eddig is jelentős takarékszövetkezet erejét, vagyonát, tudását is egyesíti. Mindez további lehetőségeket is tartogat az Önnel való együttműködésünkben.

Érdeklődjön bizalommal az új lehetőségek iránt, mi segítjük Önt a legjobb szolgáltatások kiválasztásában!

Fontos, hogy az egyesülés az Ön számára semmilyen plusz teendővel nem jár, számlaszáma sem változik, szolgáltatásaink rendben működnek tovább! Mindazonáltal kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi ügyfél tájékoztatót is, amelyben minden fontos gyakorlati tudnivalót megtalál a változásokat illetően.


Tudnivalók számlaszám, számlavezetés, szerződések, bankkártya esetében:

- Nem változik a számlaszám, így ügyfeleinknek nincs bejelentési kötelezettsége például Cégbíróság, NAV, Államkincstár, közüzemi szolgáltatók, biztosítók, Nyugdíjfolyósító Igazgatóság, vagy a munkáltató felé. Céges, vállalkozói ügyfeleknek nem kell új bélyegző, számlázó programban nem szükséges módosítás, partnereik a megszokott módon tudják a számláikat kiegyenlíteni.
- A korábban kötött szerződések az alábbiakban részletezett módosításokkal tovább élnek, legyen szó számlavezetésről, kölcsönszerződésről vagy bármely más szolgáltatásunkról.
- A korábban kibocsátott bankkártyák lejáratig használhatóak, az egyesülés és az új név miatt nem szükséges rendkívüli kártyacsere. A bankkártya cseréjéről - annak lejárati idejéhez igazodva - automatikusan gondoskodunk.
- Az általunk tárolt adatok helyességének ellenőrzése, és a számlavezetésre vonatkozó jogszabályok változása miatt személyes ügyintézés során minden érintett ügyfelünket adategyeztetésre (személyes adatokat igazoló okmányok bemutatása) kérjük majd.
- Adatbiztonság: felhívjuk figyelmét, hogy a jövőben sem végzünk online, vagy telefonos adategyeztetést! Kérjük a továbbiakban is körültekintően járjon el az esetleges csalások megelőzése érdekében, kérdés esetén keressen minket elérhetőségeinken.


Rendelkezésre állás, nyitva tartás, elérhetőségek:

- December 04-től az egyesülő takarékok fiókjai egy szervezet keretei között és közös számlavezető rendszerrel állnak majd az Ön rendelkezésére. Az egyes fiókok nyitvatartási ideje változni fog, a fiókok címéről, elérhetőségeiről és nyitva tartásáról november 30-ig az egyesülő takarékok honlapjain, ezt követően a www.deltakarek.hu oldalon vagy fiókjainkban, a vonatkozó hirdetményekben nyújtunk tájékoztatást.
- A fiókjaink jelenlegi levelezési címe helyett 2017. november 30-tól a központi 7602 Pécs Pf.: 255 címre várjuk tisztelt ügyfeleink leveleit.
- Az SMS szolgáltatások területén kisebb mértékű tartalmi változások várhatóak, a bővebb részletekről érdeklődjön személyesen fiókjainkban vagy a szolgáltatásra vonatkozó Hirdetményekben.
- Internetbank szolgáltatás területén kisebb mértékű változások várhatók: megbízás típusok bővülése, limitkezelés, a tranzakció jóváhagyásának módjában eltérések lehetnek. A részletekről november 30-ig az egyesülő takarékok honlapjain, ezt követően a www.deltakarek.hu oldalon és fiókjainkban, a vonatkozó Hirdetményekben nyújtunk tájékoztatást.


Tudnivalók a betétbiztonságot illetően:

Pénze továbbra is biztonságban van Nálunk! A betéteket az Országos Betétbiztosítási Alap és a Takarékszövetkezetek Garanciaközössége is garantálja:

- Az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA)
A nálunk elhelyezett betétek és a fizetési számlákon tartott összegek biztosítottsága a továbbiakban is él, de a három egyesülő takaréknál eddig esetlegesen külön-külön, ugyanazon ügyfél neve alatt elhelyezett betétek összeadódnak, és a 100.000,- Eurós (kb. 30 millió forintos) maximális biztosítási összeghatár az egyesülés napjától, azaz 2017. november 30-tól számított 3 hónap elteltével a betétek együttes összegére vonatkozik.

- Garanciaközösség
A MECSEK TAKARÉK Szövetkezetnél betétet elhelyező ügyfeleket törvény alapján kiegészítő betétvédelem illeti meg. A szövetkezeti hitelintézeteknél elhelyezett betéteket ugyanis az OBA védelmén felül a takarékok saját Tőkefedezeti Alapja is védi. A takarékok az OBA által nem biztosított betétösszegek vagy az OBA által nem biztosított egyéb betétek (állami, önkormányzati betétek stb.) visszafizetésére is kötelesek.


Változások szolgáltatásainkban:

- Betéti és számlatermékek vonatkozásában a kamatszámítás elszámolási napja egységesen a hónap utolsó munkanapja lesz.
- A készpénzben kezdeményezett fizetési műveletek jutalékának felszámítása felmerüléskor történik.
- A pénzforgalomban a megbízások befogadási határideje módosul és egységes lesz, az egyes megbízás típusok befogadásának határidejéről valamint a részletes információkról a fiókjainkban vagy a honlapunkon közzétett "Hirdetmény a Pénzforgalmi megbízások befogadásáról és teljesítéséről" c. dokumentumból tájékozódhat.
- Tájékoztatjuk, hogy a hagyományos okiratos változatban a Takarékszelvény konstrukció értékesítése megszűnik, helyette hasonló jellemzőkkel működő és előnyöket kínáló alternatív terméket ajánlunk.

Tájékoztatjuk, hogy a fenti pénzforgalmi és fizetési számlával kapcsolatos módosításokat a számlatulajdonos részétől elfogadottnak tekintjük, ha annak hatálybalépése (2017. november 30.) előtt nem jelzi felénk, hogy a módosítást nem fogadja el. A módosítás hatálybalépése előtti napig a számlatulajdonos (vagy a számlatulajdonosok együttesen) jogosult(ak) a keretszerződés azonnali díj-, költség- vagy egyéb fizetési kötelezettségmentes felmondására.
A további részletetekről hirdetményeink útján adunk tájékoztatást, a hirdetmények 2017. szeptember 30-tól elérhetők a fiókhálózatban, a honlapon, valamint kérésére rendelkezésére bocsátjuk.


Változatlan módon igénybe vehető szolgáltatásaink:

- A korábban alkalmazott Hirdetményi díjak, jutalékok az egyesülésből eredően nem módosulnak, azok felszámítása egységesen a tárgyhó utolsó munkanapján történik.
- Az egyesülésből eredően a korábbi szerződésekhez kapcsolódó tulajdonosi és rendelkezési jogok, aláírás minták, továbbá a rendszeres megbízások, felhatalmazások csoportos beszedésre, és a felhatalmazó levelek az egyesülést követően is fennmaradnak, ezekkel csak akkor van teendője, ha módosítani kíván valamelyiken.
- Forduló betétek az egyesült takarék fiókjaiban elérhetők, újraköthetőek lesznek Ügyfeleink számára.
- A bankszámlakivonatok egységes szerkezetűek lesznek, így részletezettségben, esetlegesen elnevezésekben módosulhatnak, a kiküldés gyakorisága és módja azonban nem változik.
- Az értékpapír termékkörben vagy a számlák elérhetőségében az egyesülés nem okoz változást, bővül viszont a fiókok köre, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt-vel partneri együttműködésünket pedig változatlan formában fenntartjuk.
- A Fundamenta Lakáskassza Zrt. termékeit továbbra is közvetítjük, meglévő szerződésekkel kapcsolatosan is mindenben állunk ügyfeleink rendelkezésére.
- Biztosítások értékesítésében sem történik változás, szakértői támogatással állunk ügyfeleink rendelkezésére.
- A megkötött lakossági és vállalkozói hitel- és kölcsönszerződések változatlan feltételekkel tovább élnek, az ügyfélkezelés helye azonban változhat.

Amennyiben kérdése, észrevétele lenne felénk, keressen minket bizalommal fiókjainkban, vagy honlapunkon, melyet 2017. november 30-ig: www.mecsektakarek.hu és az www.egyesules.mecsektakarek.hu, ezt követően a www.deltakarek.hu oldalon ér el. Levelezési címünk a fentiek szerint 7602 Pécs, Pf. 255-re változik, központi e-mail címünk pedig az egyesülést követően kozpont@deltakarek.hu lesz.


Közösen, partnerként!


* A Szigetvári Takarékszövetkezet a MECSEK TAKARÉK Szövetkezet és a Szentlőrinc-Ormánság Takarékszövetkezet a Dél TAKARÉK Szövetkezet néven történő egyesülésről döntött, az új cégnév lefoglalásra került, cégbírósági bejegyzése az egyesüléssel együtt, 2017. november 30-ig várható.vissza a hírekhez


Valuta árfolyamok

2017-11-21

Vétel Eladás
CHF 261.07 274.45
EUR 304.51 320.13
GBP 342.88 360.46
HRK 0 0
USD 258.19 271.43

Deviza árfolyam számla forgalomra
Deviza árfolyam hitel forgalomra
Korábbi árfolyamok

Ügyfélszolgálat

Telefon: 40/200-900
E-mail küldés

Web bank

Kondíciók